Emotie-eten

Training “Uit de ban van emotie-eten”.

Start training: zie homepage - of op aanvraag - Aanmelden via Contact

Zoek je een andere relatie met eten? Heb jij alle diëten al geprobeerd, met het resultaat dat je uiteindelijk weer méér aankomt? Wil jij je niet meer laten beheersen door innerlijke stemmen en patronen die je afhouden van een gezond leefpatroon? Voel je aan dat het niet om het eten gaat, maar om behoefte aan vervulling? Dan is dit trainingsprogramma een antwoord. In de training werken we met het boek: "Uit de ban van emotie-eten" van Joanna Kortink en Greta Noordenbos. De aanpak is gebaseerd op de meest recente psychologische kennis, met name de Mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy, kortweg ACT genoemd.

De begeleiding is op individuele basis of in groepsverband en is gericht op mensen met kleine en grote eetproblemen.
Te denken valt aan:

Lijnen en weer aankomen
Emotie-eten
Voortdurend snacken
Ervaren dat gedachten regelmatig beheerst worden door wel of niet eten
Teveel eten uit gewoonte
Zien eten doet eten
Hooggevoelig zijn en overprikkeling dempen met eten
Schuldgevoelens hebben rond eten
Eetverslaving
Boulimia en anorexia

Uit de ban van emotie-eten is een praktisch, verrassend goed werkend programma van 10 bijeenkomsten. We onderzoeken wat er onder de ingesleten patronen zit, die eetbuien veroorzaken. Er worden geen eetlijsten en weegschalen gebruikt. We richten ons op de diepere behoeften. De daaruit opgedane inzichten helpen blijvend, om een vervullende weg in te slaan. De dagelijkse praktijk is ons voorbeeld. Duidelijke stap-voor-stap richtlijnen helpen om valkuilen te overwinnen.

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken, blijf ik denken zoals ik altijd dacht. Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht, blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd. Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd, blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan. Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan, blijft mij overkomen wat mij altijd overkomt. Als ik mijn ogen sluit en ik voel mijn ware zelf van binnen, dan kom ik deze cirkel uit en kan steeds weer opnieuw beginnen.

Stap uit de vicieuze cirkel

Van overleven naar Voluit Leven! – Zelfvertrouwen - Zelfwaardering - Weer genieten van eten – Luisterend naar je werkelijke behoeften – Worden wie je in wezen bent – Loskomen van je beperkende patronen!

Aanmelden via Contact

Voorafgaand aan de training een gratis individueel kennismakingsgesprek.
Na afloop mogelijkheid tot een individueel (eind) gesprek, hoe verder na deze training.
Kosten totale training van 10 bijeenkomsten: €450,00 p.p. Minimaal aantal: vier deelnemers. Drie deelnemers €550,00 p.p. Twee deelnemers: €675,00 p.p.
Individuele begeleiding: €85,00 per gesprek. Het boek "Uit de ban van emotie-eten" van Joanna Kortink is inbegrepen.

Vergoeding mogelijk bij een aanvullende ziektekostenverzekering.

Lichaamsgerichte therapie

Lees verder

Emotie-eten

Lees verder

Chronische beperking

Lees verder