Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

 

Innerlijke kracht

Het is niet niks om met een chronische beperking te moeten leven. Dag in dag uit eisen de ongemakken en pijn een hoge tol van jou. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal kan je gemakkelijk uitgeput raken. Het kan hierdoor soms voelen alsof je gevangen wordt gehouden door je eigen lichaam en je beperkingen. Maar je kunt je hiervan bevrijden. Ik kan jou leren om gebruik te maken van jouw innerlijke kracht. Hiervan wist je misschien niet eens dat je het had, maar iedereen heeft een sterke innerlijke kracht. Die kracht kan jou in staat stellen om te ontsnappen aan dat gevoel van gevangenschap.

Een workshop om je innerlijke kracht te vinden

Speciaal voor mensen met chronische beperkingen geef ik een workshop om die innerlijke kracht te vinden en te gebruiken. Ik leerde namelijk van een goede vriendin van mij: “Ik ben niet de ziekte. Mijn lichaam is ziek.” Dat is mij altijd bijgebleven. Als je leeft met een chronische depressie en je wordt overweldigd door jouw ziekte, dan is dat niet iets waar jij voor kiest. Jij lijdt daaronder, maar in jou zit een onuitputtelijke bron, waar de ziekte niet bij kan komen. Uit deze bron kan jij altijd putten. Als je met deze bron in contact kan komen en weerklank vindt in jezelf, dan kan deze bron jou krachtig voeden. Zowel op de goede dagen, als ook op de minder goede dagen. Die innerlijke kracht zoek ik samen met jou in de workshop. Via lichaamsgerichte aandacht, diepe focus, mindfulness en groepsgesprekken, gaan we op zoek naar de belangrijke zaken in het leven. Waarmee vul jij je bron? Wat wordt jouw innerlijke kracht?

Meer informatie

 

Emotie-eten

Een andere training die ik geef gaat over eetproblemen. Dit kan allerlei vormen aannemen, zo kun je bijvoorbeeld denken aan: emotie-eten, voortdurend snacken, schuldgevoelens hebben over je eetgedrag en anorexia. Als je bijvoorbeeld merkt dat je veel eet wanneer je verdrietig bent, dan kan ik jou in deze training helpen daar iets mee te doen. Dit emotie-eten komt namelijk heel veel voor en dat is helemaal niet iets waar jij je voor zou moeten schamen. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je graag wilt afvallen en dat dit emotie-eten ervoor zorgt dat je je doelen steeds niet kunt halen. In dat geval is deze training een echte aanrader. We gaan aan de hand van het boek: "Uit de ban van emotie-eten" aan de slag om ervoor te zorgen dat jij die doelen de volgende keer wel haalt.

 

Focussen

Lees verder

 

Lichaamsgerichte therapie

Lees verder

 

Emotie-eten

Lees verder

 

Chronische beperking

Lees verder